Η εορτή των Αγίων ”Τριών Παίδων εν Καμίνω” στην Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως  το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου για την των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, Αγίων Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ, που η Εκκλησία μας τιμά την ημέρα αυτή την μνήμη τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρχιερατική Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Πρωτ. Στυλιανού Θεοδωρογλάκη, του Πρωτ. Ευτυχίου Πετράκη, του διακόνου π. Ευαγγέλου Γενάρη, του Αντιπεριφερειάρχου Χανίων κ. Αποστόλου Βουλγαράκη, Αρχόντων του τόπου , Διοικητών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας και ημερησία διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ανέγνωσε αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο Νεώριο Μώρο εορταστική εκδήλωση για την εορτή της Πυροσβεστικής, η οποία ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Διοικητού Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων, κ. Δημοσθένους Μπουντουράκη.

Μετά τον χαιρετισμό, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ.κ. Δαμασκηνό, επίδοσε στον Διοικητή ευαρέσκεια της Μητροπόλεως , για την προσφορά της Πυροσβεστικής στο κοινωνικό σύνολο, ευχόμενος του να συνεχίσει να διακονεί στο δύσκολο έργο του για χρόνια πολλά και με την ίδια αυταπάρνηση.

Το βιογραφικό του Διοικητού ανέγνωσε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος  Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.