Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μ. Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάσθη η μεγάλη εορτή της παγκόσμιας στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στην Κάτω Αχαΐα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , την παραμονή της εορτής, 13.9.2019, ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος υπό του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Ιεροθέου Ανδρουτσοπούλου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα, 14.9.2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην θεολογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, αναλύσας το « ήπλωσας τας Αχράντους παλάμας και ήνωσας τα το πριν διεστώτα», τονίσας τα περί της θείας και ενοποιού δυνάμεως του τιμίου Σταυρού. (Θεός-άνθρωπος, άνθρωπος-συνάνθρωπος, άνθρωπος-κτίση, εσωτερικός κόσμος του ανθρώπου).

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι Βουλευτές Αχαΐας, κ. Άγγελος Τσιγκρής και κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας κ. Σπυρίδων Μυλωνάς, ο πρ. Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, πρ. Δήμαρχοι Δυτικής Αχαίας, Αντιδήμαρχοι και Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

Επίσης εόρτασε με λαμπρότητα η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών, στον αύλειο χώρο της οποίας, εντός δένδρου το οποίο είχε φυτέψει ο αοίδιμος και μακαριστός Διδάσκαλος και Ιεροκήρυξ των Πατρών, π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος με μαθητάς των Κατασκηνώσεων, ευρέθη ο αχειροποίητος Σταυρός.

Στον Εσπερινό της εορτής, εχοροστάτησε και ωμίλησε περί της δυνάμεως του Τιμίου Σταυρού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος ανήμερα ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, εν πληθούση Εκκλησία, ωμιλήσας περί της σωτηρίου δυνάμεως του Τιμίου Σταυρού στη ζωή μας, ο οποίος είναι ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης και όπλο εναντίον του διαβόλου.

Ανήμερα, στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών, ετελέσθη Θεία Λειτουργία, υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Νεκταρίου Κωτσάκη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ομπλού.tilegrafima.gr