Η εορτή της Παναγίας της Βοήθειας στο Νοσοκομείο Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη την Δευτέρα του Θωμά, 16.4.2018, η εορτή της Παναγίας της Βοήθειας στον Ιερό Ναό «Παναγία η Βοήθεια» του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, το οποίον φέρει το όνομα της Παναγίας της Βοήθειας.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης. την παραμονή της εορτής, 15.4.2018, ετελέσθη η ακολουθία του Εσπερινού και επηκολούθησε η ιερά Λιτανεία της εικόνος της Παναγίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου ο οποίος ωμίλησε επικαίρως, εν πληθούση Εκκλησία.

Ανήμερα, 16.4.2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του Διοικητού κ. Θεοδώρου Πισιμίση και του λοιπού Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου και πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην χαρά της Αναστάσεως, η οποία είναι δώρο του Αναστάντος Κυρίου προς τους αγαπώντας αυτόν και είναι προσωπική, κοινωνική και συμπαντική. Επήνεσε ιδιαιτέρως τους κοπιώντας μετά ζήλου και αυτοθυσίας στον χώρο της αγάπης που ονομάζεται Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια». Ανεφέρθη δε στον Διοικητή, στο Διοικητικό προσωπικό, στους Ιατρούς, στο Νοσηλευτικό προσωπικό και στους Εργαζομένους στο Νοσοκομείο, ιδιαιτέρως δε στον Ιερέα του Νοσοκομείου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Χαρίτωνα Αθανασόπουλο και στους συνεργάτας του.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στην κ. Μαρία Γαλιατσάτου, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αποστολικής Μητροπόλεως Πατρών, ήτοι τον χρυσούν σταυρόν τον του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, επαινέσας αυτήν με θερμά λόγια, για την εθελοντική της προσφορά επί πολλά έτη και την θυσιαστική της διακονία ημέρα και νύκτα, στον ευαίσθητο χώρο του Νοσοκομείου.tilegrafima.gr