Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021
7 °c
Athens
15 ° Tue
13 ° Wed
13 ° Thu
14 ° Fri

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ιερὰ Μητρόπολη Πατρών (ΦΩΤΟ)

60
SHARES
223
VIEWS
image_printΕκτύπωση

Η  ΣΤΗΝ

ΣχετικάΆρθρα

Με λαμπρότητα εορτάσθη η μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

  ●Την παραμονή ο  εχοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καραμεσινεΐκων Πατρών, εν πληθούση Εκκλησία.

  Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην θεολογική σημασία της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως.
● Ανήμερα, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα, ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην εορτή της Μεταμορφώσεως, εστιάσας στο ευαγγελικό χωρίο: «Καλόν εστίν ημάς ώδε είναι».
Μεταξύ των άλλων, ετόνισε την αναγκαιότητα της μυστηριακής σχέσεως του ανθρώπου με τον Θεό, ενώ επεσήμανε τα στάδια του πνευματικού αγώνος, που είναι η κάθαρση, ο φωτισμός και η θέωση.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Οικονόμον τον νεώτερο εκ των Εφημερίων του Ιερού Ναού, π. Περικλή Ρίπιση, επαινέσας αυτόν για τον ζήλο και την αφοσίωσή του στο έργο της διακονίας του Θεού και του Λαού.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος εχοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο χωριό Σαρκουνά Αχαίας και ωμίλησε επικαίρως, συμβουλεύοντας πατρικά τους πιστούς για τον πνευματικό τους αγώνα. Επεσκέφθηδέ εορτάζοντας κατ’ οίκον, επαινέσας αυτούς γιατί μένουν στο χωριό τους.
●Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος την παραμονή ετέλεσε τον Εσπερινό και ωμίλησε επικαίρως στην πανηγυρίζουσα παλαιά Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Μιντιλογλίου, εν πληθούση Εκκλησία.

Ανήμερα, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλαύκου Πατρών με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών και ωμίλησε επίσης για την εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως.Το απόγευμα της ιδίας ημέρας προέστη του Εσπερινού και της Ιεράς Λιτανείας, στον εορτάζοντα κοιμητηριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Μπεγουλακίου Πατρών.