Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής στην Χριστιανική Ένωση Άργους

Loading...


Στο επί της οδού Κοφηνιώτου στο Αργος, κτήριο της Χριστιανικής ένωσης Άργους εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της Μεσοπεντηκοστής, όπου υπάρχει ναΐσκος αφιερωμένος στην Μεσοπεντηκοστή, τα θυρανοίξια του οποίου έγιναν από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο στις 9 /10 /2010.

Να σημειωθεί ότι ο ναΐσκος έγινε από πρόταση του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Καλλινίκου και ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ενώσεως. Το σημερινό κτήριο όπου στεγάζεται η Χ.Ε.Α θεμελιώθηκε στις 6 Μαΐου του 1951 από… τον τότε μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Μητροπολίτη Χρυσόστομο Α Ταβλαδουράκη σε οικόπεδο από δωρεά της χήρας Ευδοκίας Καλαντζή στην μνήμη του μοναδικού της παιδιού Βασιλείου το οποίο σκοτώθηκε άδικα κατά τον βομβαρδισμό του Άργους το 1943.

Επίσης κάθε Δευτέρα στο χώρο αυτό από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο πραγματοποιείται κύκλος μαθημάτων με ερμηνεία Ευαγγελικών περικοπών και ύμνων του Ψαλτηρίου. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

alt
alt