Η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου, στον μεγαλοπρεπή και ιστορικό Ιερό Ναό της Παντανάσσης, στο κέντρο της Αποστολικής πόλεως.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , στον Εσπερινό εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμά κ. Γεωργίου εκ της Εκκλησίας της Ρωσίας (ο οποίος ευρίσκετο στην Ελλάδα για προσκυνηματικούς λόγους) και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στην θεολογία της Εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου, αναλύσας το γιατί η Θεοτόκος ονομάζεται «πόλις του Θεού» κατά τους Αγίους Πατέρας της Εκκλησίας.

Το βράδυ ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία υπό του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Αρτεμίου Αργυροπούλου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανήμερα, ετελέσθη εν πληθούση Εκκλησία, η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμά κ. Γεωργίου με την συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών, οι οποίοι προσέτρεξαν να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντανάσσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του μίλησε για τον εορτασμό της Παναγίας της Παντανάσσης στην Πάτρα, για την ευλάβεια των Πατρέων προς Αυτήν, για τον περικαλλή Ναό Της, που συμπληρώνει εφέτος 160 έτη λειτουργίας του και για τα δώρα που πρέπει να προσφέρωμε στην Παναγία μας, τόσον κατά την εορτή της Γεννήσεώς Της, όσον και καθ’ ημέραν.

Τέλος, συνεχάρη το προιστάμενο του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατο πρωτ. π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του για την άρτια οργάνωση της ιεράς πανηγύρεως, ως και όλους τους Ενορίτας για την ευσέβειά τους και την αγάπη τους προς την Εκκλησία.

Επίσης εόρτασε η παλαίφατος Μονή Φιλοκαλίου Πατρών (Μετόχιο τώρα της Ιεράς Μονής Μαρίτσης).

Την παραμονή ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ανήμερα προέστη της Θείας Λειτουργίας και εκήρυξε τον θείο λόγο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, αναφερθείς στην πανευφρόσυνη εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr