Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Loading...


Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου στη Λαμία.

Σε ανακοίνωσή της η αναφέρει:

«Με χαρά γνωστοποιούμε στον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Φθιώτιδος, ότι το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Πάρκου, η επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΣΥΜΕΩΝ.

●Στη συνέχεια, άπαντες θα πορευτούμε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, όπου θα πραγματοποιηθεί, στις 11:30, η Τελετή της Ενθρονίσεως, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, πλειάδος Ιεραρχών, των Αρχών και του πιστού Λαού.
●Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Σεβασμιώτατος στις 4:30 το απόγευμα θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπου θα τελέσει Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού προκατόχου του, κυρού Νικολάου και κατόπιν θα προεξάρχει στον Αρχιερατικό Εσπερινό, που θα τελεστεί στην εν λόγω Ιερά Μονή Δαμάστας.
●Την επομένη ημέρα, Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Συμεών θα προεξάρχει στον Όρθρο και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας.

Διαβάστε εδώ:  Στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος αρχίζει εκπομπές ο Γόρτυνος Ιερεμίας

●Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις συγχαρητήριες ευχές από τις Αρχές και το Λαό, στο Επισκοπείο (Σκληβανιώτου 5).
●Στις 2:30 το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού προκατόχου του κυρού Δαμασκηνού, στο Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας.

Προσκαλείται ο φιλόχριστος λαός της Λαμίας και ολόκληρης της Φθιώτιδος, να συμμετάσχει στο ιστορικό αυτό γεγονός για την τοπική μας Εκκλησία αλλά και για όλη την περιοχή, και να προσέλθει στην υποδοχή του νέου μας Μητροπολίτη, στην πλατεία Πάρκου, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, ώστε να τιμήσει και να καλωσορίσει με τον πρέποντα τρόπο τον νεοεκλεγέντα Πηδαλιούχο της Φθιωτικής Εκκλησίας μας».tilegrafima.gr