Η Αργολίδα εόρτασε την Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής (φωτο)

Loading...


Τη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου γιόρτασαν στο ορεινό χωριό των Λιμνών ,του δήμου Άργους Μυκηνών.Ο ομώνυμος ιερός ναός που είναι αφιερωμένος στην Υπαπαντή του Χριστού, μαζεύει κάθε χρόνο πάρα πολύ κόσμο από την Αργολίδα και την Κορινθία μιας και στον ναό φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου.
Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος πλαισιωμένος από ιερείς από την ευρύτερη περιοχή.
Στο τέλος του αρχιερατικού εσπερινού ο θεοφιλέστατος επίσκοπος κήρυξε τον θείο λόγο. Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας σε όλο το χωριό, προς ευλογία των κατοίκων. Παρόντες στον εσπερινό οι βουλευτές Αργολίδας κ. Ανδριανός και  Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Τ. Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς, ο περιφερειακος σύμβουλος Β. Σιδέρης ,οι αντιδήμαρχοι Θ. Οικονόμου ,Π.Δούρος ,ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Νίκος Γκαβούνος ,οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Πετσέλης ,Γιάννης Νότης,Ηλίας Χατζηγεωργίου ,οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Λουκάς Πότος (Λιμνών),Κωστής Κολεβέντης (Φιχτίων), Αθανάσιος Βανάς ( Νέας Κίου) και ο δήμαρχος της Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός.
1
1
1
1