Η Αίγινα γιορτάζει τον Άγιο Νεκτάριο

Loading...


Με κάθε λαμπρότητα και μεγάλη προσέλευση πιστών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν χθες ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου και η αγρυπνία.

Χθες το απόγευμα στις 6:30 μ.μ. ξεκίνησε  ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Είχε η προηγηθεί η κάθοδος της τιμίας κάρας του αγίου με λατρευτική πομπή από τη μονή της Αγίας Τριάδας. Η προσέλευση των πιστών ήταν συνεχής από νωρίς το μεσημέρι και κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια του εσπερινού.
Η ολονύκτια αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου ξεκίνησε στις 10 το βράδυ και διήρκησε μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ μετά την πρωινη θεία λειτουργία, η εικόνα, η τίμια κάρα και τα ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου θα μεταφερθούν στο κέντρο της Αίγινας όπου και θα ξεκινήσει η λατρευτική πομπή από την περιοχή του Δημοτικού Σταδίου. Η λατρευτική πομπή αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:30 π.μ. και δια μέσου των κεντρικών οδών του νησιού θα φτάσει στο Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας όπου η εικόνα και η τίμια κάρα του Αγίου Νεκταρίου θα παραμείνουν για προσκύνημα από τους πιστούς.

1

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr