Γιόρτασε σήμερα το ιστορικό μοναστήρι της Παναγιάς Φανερωμένης στη Σαλαμίνα

Loading...


Λαμπροστολισμένο το νησί της Σαλαμίνας, εόρτασε στο ιστορικό του μοναστήρι, την Παναγιά της Κούλουρης, τη νεοφανείσα Θεοτόκο, την κυρά Φανερωμένη, ανήμερα της εορτής της, σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013.

Πολλοί ήταν οι πιστοί Χριστιανοί που ταξίδεψαν και φέτος από μακρυά και από όλη την Αττική, προκειμένου να ασπαστούν ευλαβικά την εφέστιο θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, που απεκάλυψε από τα βάθη της γης ο Όσιος Λαυρέντιος ο Μεγαρεύς κατά το έτος 1670, κατόπιν υποδείξεως της Θεοτόκου.     
Κατά την φετινή πανήγυρη της Ιεράς Μονής Φανερωμένης έλαβαν χώρα πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις, ημέρα και νύχτα, προς εξυπηρέτησιν των χιλιάδων προσκυνητών που κατέφθαναν στην Χάρη Της για να Την ευχαριστήσουν αλλά και να Την ικετεύσουν για τα καρδιακά τους αιτήματα.

      Με την ευχή και την ευλογία του οικείου Ιεράρχου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου και ύστερα από την ευγενική πρόσκληση της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Οσιολογιωτάτης Μοναχής Παρθενίας, στο πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος και Ελευσίνος κ. Δωρόθεος.

     Μεγάλη ήταν η πνευματική ωφέλεια εκ των θεομητορικών λόγων που εξεφωνήθησαν κατά τις πανηγυρικές Ιερές Ακολουθίες, με θεολογικό βάθος και ακρίβεια, τόσο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου κατά την διάρκεια του πανηγυρικού Εσπερινού, όσο και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας.

1

    Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η συγκινητική λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Φανερωμένης εως της θαλάσσης, παρουσία πολλών Αρχόντων της Πολιτείας και του Στόλου , του ευσεβούς Κλήρου και του φιλαγίου λαού καθώς και των Μοναχικών Ταγμάτων, προεξαρχόντων των Σεβασμιωτάτων και Θεοφιλεστάτων Αρχιερέων.

Δείτε το βίντεο με την ιστορία της ΜΟνής: 

                                   {youtube}iGa-JQhMesI{/youtube}