Φθιώτιδος Νικόλαος στα παιδιά: Παίζετε αγνά και ωφέλιμα παιχνίδια (φωτο)

Loading...


Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ροδίτσης 

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, των μαθητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Λαμίας και του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Ροδίτσης, εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ροδίτσης, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και έψαλλε Βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ, με τη συμμετοχή του Πρεσβ. π. Παναγιώτη Ιωακείμ, από την Μυτιλήνη.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου και τα διδάγματα που μπορεί να αποκομίσει κανείς από τη σημερινή εορτή, καλώντας τα μικρά παιδιά να παίζουν αγνά και ωφέλιμα παιχνίδια όπως ο Άγιος Αθανάσιος που μικρό παιδί με τους φίλους του εμιμείτο τους ιερείς που τελούσαν τα Μυστήρια, τους κληρικούς να μιμηθούν την αγωνιστικότητα και την ευσέβεια των δύο Μεγάλων Ιεραρχών, και τους λαϊκούς να υπερασπίζονται την πίστη και την Υπεραγία Θεοτόκο, όταν βλασφημούνται και υβρίζονται από τους αιρετικούς και βλασφήμους. Απευθυνόμενος δε στους ιεροσπουδαστές, ετόνισε ότι έχουν πρότυπα προς μίμηση τους δύο Αγίους για την μελλοντική ιερατική τους σταδιοδρομία.       

Ιδιαίτερη  αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου στη θεία Λατρεία, που εγέμισαν τους χώρους του σολέα και του δεξιού και αριστερού ψαλτηρίου και κοινώνησαν με ευλάβεια των Αχράντων Μυστηρίων.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού προσέφερε κέρασμα στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, στο οποίο παρακάθισαν όλοι οι εορταστές.

1
1
1
1