Φωτορεπορτάζ από την εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης στη Τήνο

Loading...


Η επέτειος μνήμη του γεγονότος της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου τιμήθηκε χθες στο ομώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο, στο χωριό Τριαντάρος Τήνου, με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του ΣΕβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατουμένου από Εφημερίους των πέριξ Ενοριών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στο κήρυγμά του, αφορμώμενος από την ετυμολογία της λέξεως «κειμήλια», προερχομένης από το αρχαίο Ελληνικό ρήμα κείμαι, που σημαίνει «υπάρχω» , τόνισε ότι δεν είναι μόνο η Σωτηριολογική Τράπεζα, το ιερό, δηλ. Θυσιαστήριο, που εκφράζει τη διαρκή παρουσία του Θεού στο παρόν της Εκκλησίας, αλλά και τα ιερά κειμήλια, με την αγιαστική τους δύναμη στη ζωή των ανθρώπων.

«Αξιωθήκαμε και εφέτος», προσέθεσε, » να επιλέξουμε τον Θεομητρορικό μήνα Αύγουστο τιμώντας τη μνήμη της Καταθέσως της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου, με την προσευχή, όπως η Τιμία Εσθήτα περιέζωνε την οσφύ της Θεοτόκου, έτσι και η Θεοτόκος να περιζωννύει, να περιθριγκώνει  και να περιφρουρεί την οσφύ της καθημερινής μας ζωής», και, συνεχάρη την οικογένεια Νικολάου και Χρυσάνθης Πρωτοπαπά, η οποία ανήγειρε το περικαλλέστατο αυτό ιερό Παρεκκλὴσιο.

Απόψε, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα τελέσει τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Παναγίας, στην περιοχή «Κακιά Σκάλα», και αύριο το πρωί θα συνευχηθεί κατά τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονης Παναγίας Κατωπολιανής, στα Υστέρνια, και εν συνεχεία θα επιστρέψει στη Μύκονο.

alt
alt
alt
alt
alt
alt