Ευαγγελίζου Τηνίων γη… (φωτο)

Loading...


Του Πρωτοπρ. Γεώργιου Φανερού, Αρχ. Επιτρόπου ι. νήσου Τήνου

Στον αύλειο χώρο του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Ευαγγελίζου Τηνίων Γη…» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού με την υποστήριξη του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.
Τρεις χορωδίες από την Τήνο, η χορωδία Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου-Τήνου υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλιανού Κοντακιώτη, η παιδική χορωδία «Τα παιδιά της Χορωδίας» υπό την διεύθυνση της μουσικού κας. Γεωργίας Μπακογιάννη και η χορωδία του Πνευματικού Εκπολιτιστικού Κέντρου Πανόρμου Δήμου Τήνου υπό την διεύθυνση της μουσικού κας. Μαργαρίτας Σαλταμανίκα με τη συνοδεία στο πιάνο του μουσικού κ. Πέτρου Κουσουνάδη, απέδωσαν ύμνους προς τη Θεοτόκο από τον 6ο έως τον 20ο  αιώνα. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ και ο Αντιπρόεδρος του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Παρασκευάς-Γκύζης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Τήνου κ. Στέφανος Λαγουρός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη της Διοικούσης το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Επιτροπής, τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.ΤΗ.Π., ο Πρόεδρος του Πνευματικού Εκπολιτιστικού Κέντρου Πανόρμου Δήμου Τήνου, ο Λιμενάρχης και ο Υπολιμενάρχης Τήνου, Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του νησιού, παιδιά, γονείς και φιλόμουσοι που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Πανιέρου Ναού της Μεγαλόχαρης.

1
1
1