Ετήσιο μνημόσυνο του Μητροπολίτη πρώην Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Τριάδος Καρπενησίου τελέσθηκε χθες το πρωί Διασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του επιχωρίου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, και του .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Σύρου, επίσης τελέστηκε και το ετήσιο του αοιδίμου Μητροπολίτου Καρπενησίου Νικολάου, με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νικολάου Σουλιώτη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων του Καρπενησίου και πλήθους πιστού λαού, που είχε κατακλύσει το Ναό.Αξιοσημείωτη υπήρξε η συμμετοχή των νέων και των μικρών παιδιών. Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αναφερθείς στον σήμερα τιμώμενο Όσιο Μακάριο τον Αιγύπτιο και στα μηνύματα που στέλνει από την έρημο, στο σημερινό άνθρωπο, αλλά και στη συνάντηση του Χριστού με τους δέκα λεπρούς στην έρημο, επιμείνας ιδιαίτερα στην ευγνωμοσύνη του ενός εξ αυτών!

Διαβάστε εδώ:  Ο Αρχιεπίσκοπος στην τελετή εγκατάστασης της νέας Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών

Τόνισε δε την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε να έχουμε προς τους γονείς, τους διδασκάλους και τους πνευματικούς μας πατέρες, όπως ακριβώς αυτή σήμερα εκφράζεται από τον Επίσκοπο και το λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου προς τον μακαριστό πρώτο Ποιμενάρχη της Νικόλαο, ο οποίος με το ήθος, τη φρόνηση, τη σύνεση, το δωρικό τρόπο ζωής και την προσφορά του προς την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και το λαό της, κατεκόσμησε την Ιεραρχία και την Εκκλησία.

Τέλος, ευχαρίστησε τον άξιο διάδοχό του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο για την υποδοχή του και την εν πλησμονή αγάπης φιλοξενία του.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr