Έργα Αγάπης και Αλληλεγγύης

Loading...


του Σεβ. Μητροπολίτου
Φιλίππων Ν. Θ. Προκοπίου

Καθώς διανύουμε τις προεόρτιες ημέρες των Χριστουγέννων προσφεύγουμε και πάλι στην αγάπη των χριστιανών μας, πραγματοποιώντας τον «Έρανο της Αγάπης».

Υπερβαίνοντας τον προβληματισμό και την επιφύλαξη της πολύπαθης κοινωνίας μας, συνεχίζουμε την παράδοση της ευποιΐας με την εντατικοποίηση των προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς από μέρους των Ενοριακών και του Γενικού Ταμείου Ευποιΐας της Μητροπόλεώς μας. Επιδιώκουμε έτσι να έχουμε την δυνατότητα εξυπηρετήσεως των συνεχώς αυξανομένων αναγκών των εμπεριστάτων συνανθρώπων μας. 
Με αυτές τις προϋποθέσεις ξεκινούμε οργανωμένα και διακριτικά από την Κυριακή 16 έως και τις 22 Δεκεμβρίου την ερανική προσπάθεια, ζητώντας τον «οβολόν της χήρας», την εκούσια συμμετοχή στην φιλάνθρωπη εκκλησιαστική δράση.
            Ενημερωτικά κάνουμε γνωστό στην τοπική κοινωνία, ότι με τη Χάρη του Θεού, κατά τομείς και στο μέτρο του δυνατού, συμβάλλουμε στην θεραπεία υπαρκτών αναγκών, συνεχίζοντας την εκκλησιαστική φροντίδα και μέριμνα :
·Για τους Μοναχικούς και ανήμπορους με την αδιάκοπη λειτουργία του Τραπεζιού Αγάπης στην Καβάλα και την Χρυσούπολη, όπου καθημερινά προσφέρεται φαγητό σε περισσότερους από 300 συνανθρώπους μας.
·Για τους Αδελφούς μας της τρίτης ηλικίας, που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φροντίδος Χρονίως Πασχόντων και στο Γηροκομείο της Χρυσουπόλεως
·  Για τους οικονομικά αδύνατους, στους οποίους κάθε μήνα χορηγούνται χρηματικά βοηθήματα και Δέματα και άλλες παροχές εκτάκτως από το Κεντρικό και τα Ενοριακά Ταμεία Ευποΐας.
· Για τα Παιδιά και τους νέους, που φιλοξενούνται το καλοκαίρι εντελώς δωρεάν στην Εκκλησιαστική Κατασκήνωση της Θάσου και ενισχύονται με υποτροφίες κάθε σχολική χρονιά, αλλά και για τους φοιτητές στην Θεσσαλονίκη,στους οποίους παραχωρείται στέγη για την δωρεάν διαμονή τους όσο διαρκούν οι σπουδές τους.
·Για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, για τα οποία λειτουργεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Καβάλας (Κιτσικοπούλειο) με ικανοποιητικά αποτελέσματα,ιδιαίτερα για την εργαζόμενη Μητέρα.
·Για τα αδέλφια μας της Αφρικής με τα προγράμματα του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής και με τα προγράμματα αναδοχής και υποτροφιών.
            Είναι ιδιαίτερα επίκαιρη η προτροπή του Αποστόλου μας Παύλου, σύμφωνα με την οποία «ο Θεός αγαπά όποιον προσφέρει με ευχαρίστηση». Αναμένουμε λοιπόν τους πρόθυμους και «ιλαρούς δότες» για τη συνέχιση της διακονίας των αναγκών των Αδελφών μας.
            Ο Θεός της αγάπης, της ειρήνης και της ελπίδας, την Γέννηση του Οποίου θα εορτάσουμε και πάλι, ας μας ενδυναμώνει εις τις ανάγκες μας.