Επίσκεψη του Συλλόγου Ακριτικών χωριών Θεσσαλονίκης στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Loading...


Επίσκεψη του Συλλόγου των ακριτικών χωριών Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε, χθες 12 Φεβρουαρίου ε.έ., στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σύλλογος έγινε δεκτός στην Αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη,  τους καλωσόρισε και αναφέρθηκε σύντομα στη μακρόχρονη ιστορία της περιοχής του Λαγκαδά και στην ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τέλος, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως τονίζοντας ότι και η Μητρόπολή μας βοηθά με κάθε τρόπο τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Κατόπιν και μέσα στα πλαίσια της προσκυνηματικής τους εκδρομής στην Μητρόπολη Λαγκαδά, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μνημεία και ιερούς χώρους της Μητροπόλεώς μας, όπως το Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο και τη Βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως. Την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων όπου και προσκύνησαν ένα από τα παλαιότερα αντίγραφα της Θαυματουργού εικόνος της Παναγίας του Καζάν ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν και στους χώρους της Μονής.
Τέλος, επισκέφτηκαν και τον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης-Όσσης, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανά της Αγίας καθώς επίσης και τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης.1