Επίσκεψη του Σταγών Θεόκλητου στη Ρωσία (ΦΩΤΟ)

Στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας βρίσκεται ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

Αγία Πετρούπολη: Λοντέινογιε Πόλε – Σβίρσκογιε, Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος του Αλξάντρ Σβίρσκι (περίπου 520 χλμ ημερησίους). Μετά το Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος του Αλεξάντρ Σβίρσκι (ο οποίος ήταν ο ιδρυτής του) βρίσκεται 260 χλμ από την Αγία Πετρούπολη, σε μία παρθένα δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση, στις απόκρημνες όχθες της λίμνης Ρόσινσκι.

Τα περισσότερα κτίρια του μοναστηριού διατηρήθηκαν σε άριστη κατάσταση, και μαρτυρούν την υψηλή τεχνοτροπία και αισθητική της εποχής των μαστόρων που έχτισαν τη Μονή. Δύο ήταν οι φορές που ο Τριαδικός Θεός εμφανίστηκε σε άνθρωπο σε μορφή Τριών Αγγέλων. Την πρώτη φορά στον Αβραάμ. Η δεύτερη φορά ήταν σε Ρώσικο Έδαφος και Όσιος Αλεξάντρ Σβίρσκι είναι ο μόνος μετά τον Πατριάρχη Αβραάμ, ο όποιος αξιώθηκε να δει την Αγία Τριάδα, η οποία μέχρι που άγγιξε τον Άγιο.

Πιστεύεται ότι γι αυτό ο Θεός διατήρησε τα λείψανά του σε τόσο θαυμαστή κατάσταση αφθαρσίας. Τα λείψανα του Αγίου αναβλύζουν μύρο και πολλά θαύματα λαμβάνουν χώρα στον τάφο του και ακόμη και σήμερα.

Ο Αλεξάντρ Σβίρσκι ήταν από τους λίγους Ρώσους που αγιοποιήθηκαν τόσο σύντομα μετά το θάνατό τους – μόλις 14 χρόνια αφότου πέθανε.