Επέτειος Εγκαινίων Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πιτίτσης Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η εκατοστή επέτειος από των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πιτίτσης Πατρών, με την συμμετοχή πλήθους Λαού από το χωριό και τις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της , το Σάββατο το απόγευμα 18.5.2019, ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του , ο οποίος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην σημασία της ιστορικής αυτής επετείου, στην αξία του Ιερού Ναού για την ζωή των ανθρώπων και στην μεγάλη συμβολή των κατοίκων του χωριού, των παλαιοτέρων αλλά και των σημερινών, για την αναστήλωση και την διατήρηση του Ναού του χωριού τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαμε στην κ. Σαββούλα Καραθανασοπούλου, η οποία με θυσιαστικό πνεύμα και αυταπάρνηση προσφέρει τα μέγιστα στον Ιερό Ναό.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κτητόρων του Ιερού Ναού, με πρώτον τον μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών Αντώνιο Παράσχη, ο οποίος στις 19 Μαίου του 1919 εγκαινίασε τον Ιερό Ναό.

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας παρετέθη μικρά δεξίωσις στο παρακείμενο κτήριο, που παλαιότερα λειτουργούσε ως Δημοτικό Σχολείο. Εκεί ο Σεβασμιώτατος με λόγια συγκινητικά ανεφέρθη στις ένδοξες στιγμές του Δημοτικού Σχολείου που ήτο γεμάτο από παιδικές παρουσίες, στις ωραίες και ανεπανάληπτες ώρες της διδασκαλίας των μαθητών, γεγονός που συνεκίνησε όλους τους παρισταμένους, αφού εμνήσθησαν των παιδικών, μαθητικών τους χρόνων.

Ανήμερα, 19.5.2019, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως, αναφερθείς στο ευαγγελικό Ανάγνωσμα και στην επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ναού.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr