Επαινοι του Πατρών Χρυσοστόμου σε Πυροσβεστική, Περιφέρεια και Σώματα Ασφαλείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την παραμονή της εορτής, 13.9.2017, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κάτω Αχαίας, ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, εν πληθούση Εκκλησία.

Οπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν της Μητροπόλεως, ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο ιστορικό της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και στα πνευματικά μηνύματα που απορρέουν από την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή.

Ανήμερα, 14.9.2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη, στην θεολογία του Τιμίου Σταυρού, στην σημασία του Σταυρού για τη ζωή των πιστών, ενώ μετέφερε τις εμπειρίες του από την προσκυνηματική θεωρία που πραγματοποίησε με μεγάλη ομάδα Πατρινών στους Αγίους Τόπους κατά τας παρελθούσας ημέρας.

Επίσης, έκαμε λόγο για την φωτιά που ξέσπασε λίγες ημέρες πριν, στην περιοχή της Δυτικής Αχαίας, η οποία παρ’ ολίγον να κατακαύση την ιστορική Ιερά Μονή Μαρίτσης και τα Χωριά, Άρλα και Ελαιοχώριο.

Διαβάστε εδώ:  Η Εθνική πόλο της Λιθουανίας στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Πατρών (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος επήνεσε και συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας κ .Χρίστο Νικολάου, τους Διοικητάς του Πυροσβεστικού Σώματος και όλους τους Πυροσβέστες, ως και τις Αστυνομικές Δυνάμεις και τα λοιπά Σώματα Ασφαλείας, γιατί με ζήλο και θυσιαστικό φρόνημα κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να κατασβέσουν την πυρκαιά.

Αναφορά έκαμε επίσης ο Σεβασμιώτατος και στους Ιερείς των χωριών που επλήγησαν, ως και στον Αρχιερατικό Επίτροπο Δύμης, π. Απόστολο Δημητρόπουλο, οι οποίοι προσέτρεξαν αμέσως προκειμένου να συμπαρασταθούν στους κατοίκους της περιοχής Δυτικής Αχαίας.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας κ. Χρίστος Νικολάου και Αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, Νικόλαος Κοτρωνιάς και Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.