Εόρτια Αγίου Αχιλλίου πολιούχου Λαρίσης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Χρυσοβαλάντη Παππά-ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Τελέστηκε χθες Αρχιερατικός Εσπερινός στην Αρχαία Βασιλική του , όπως κάθε χρόνο από το 2013 όπου και έγινε επισκέψιμος ο χώρος, χοροστατούντος του με τη συμμετοχή πλειάδας πρεσβυτέρων της Μητροπόλεως.

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ιστορικό αυτό χώρο συνδέοντας το παρελθόν το παρόν και το μέλλον Αναφέρθηκε στην “Καλλονή των Αρχιερέων” τον Αχίλλιο τον Μέγα Ιεράρχη που μόχθησε να μεταδώσει τη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Γι αυτό και τον τίμησαν οι πρόγονοί μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος. “Σκεφτείτε πόσα πανηγύρια γνώρισε αυτός ο χώρος εδώ, μέχρι που χέρια βάρβαρα έκλεψαν το ιερό σκήνωμα του Αγίου μας. Και το μεγάλο σκάνδαλο ήταν που τα χέρια αυτά ήταν χέρια ομοδόξων”!!

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους Λαρισαίους: “να μην παραλείπετε να περνάτε από τον Ιερό Λόφο του Αγίου Αχιλλίου για την προσκύνηση του Αγίου μας!” Και την παρομοίασε την ιερότητά του με την Ακρόπολη της Αθήνας!

Να σημειωθεί πως η περιφορά των Ιερών Λειψάνων του Αγίου θα γίνει σήμερα με τον Πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό, αλλάζοντας μια παράδοση που ήθελε την περιφορά να γίνεται την κυριώνυμη μέρα στις 15 Μαΐου.tilegrafima.gr