Εορτή του Οσίου Ιερωνύμου στον Βυζαντινό Ιερό Ναό της Αρχαίας Τανάγρας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με Λαμπρότητα εορτάστηκε η Εορτή του Οσίου Ιερωνύμου στον Βυζαντινό Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου χρονολογίας 12ου Αιώνος μχ στην Αρχαιόπολη της Τανάγρας.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου το εσπέρας ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και η Λιτανεία των Ιερών Εικόνων των Αγίων Πολυκάρπου και Ιερωνύμου. Την επομένη ημέρα Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 το πρωΐ ετελέσθη ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποίαν ετέλεσε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Τανάγρας Οικονόμος Ηλίας Τυλιγάδας με την παρουσία πολλών ευλαβών ενοριτών απο την Τανάγρα και την γύρω περιοχή.

Τέλος μετά την απόλυση ο Πάτερ Ηλίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν τις Πανελλήνιες εξετάσεις καθότι προηγήθηκε δέησις ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί με τις εγκάρδιες ευχές του για την ονομαστική εορτή για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο με τον οποίον τον συνδέουν πολλά έτη έγκαρδιου σεβασμού και αγάπης επι Αρχιερατείας του ως Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας.tilegrafima.gr