Εορτή του Αγίου Ελευθερίου στις φυλακές Χαλκίδας

Loading...


Στον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου του Σωφρονιστικού Καταστήματος , το οποίο εόρταζε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό – Ιεροκήρυκα, Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο – Προϊσταμενο της Ενορίας Αγ. Ταξιαρχών Χαλκίδος, και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , μεταξύ των εκκλησιαζομένων ήταν και η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, οι Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών κ. Αναστασία Μακαρώνα-Ψυχογιού, Σοφία Χονδρογιάννη, η Εισαγγελέας επόπτρια των Φυλακών κ. Όλγα Ηλιοπούλου και, φυσικά, Διοικητής του Γο «οικοδεσπότης» Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης κ. Σπυρίδων Αθανασίου.

Διαβάστε εδώ:  Η Πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνας στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Αφού συμμετείχαν στο Κοινό Ποτήριο πολλοί εκ των προσελθόντων πιστών και λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε διδακτικό λόγο με έναυσμα την διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας περί ελευθερίας και πως κάθε άνθρωπος μπορεί να καλλιεργεί αυτό το θεόσδοτο χάριμα.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ψαθέρηςtilegrafima.gr