Εορτή με αφορμή την αρχή της Ινδίκτου στην Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

Μία ξεχωριστή και μοναδική εορτή εκτυλίχθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Μαγδαληνής με αφορμή την και την αφιερωμένη ημέρα στο φυσικό περιβάλλον.

Η όμορφη Εσπερίδα ξεκίνησε με την ανάγνωση του Πατριαρχικού μηνύματος της Α.Θ.Π. και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνό.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο , καλή Εκκλησιαστική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά και στους νέους της Μητροπόλεως μας.

Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος  Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης και οικείος εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού περιέγραψε εκτενώς τις δράσεις της Μητροπόλεως  απολογιστικά για την χρονιά που πέρασε. Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνό, τον μπροστάρη σε όλες αυτές τις δράσεις που η αγάπη του κόσμου και η αρωγή ιερέων και συνεργατών τις στηρίζει καθημερινά παρόλο που τα προβλήματα γίνονται πολλές φορές τροχοπέδη στην εφαρμογή των.

Κατόπιν οι μουσικοί Μενέλαος Πατεράκης και Αναστάσιος Σιταρένιος ψυχαγώγησαν όλο τον κόσμο με λαϊκά τραγούδια και κάποιοι δεν άργησαν να χορέψουν στον ρυθμό της μουσικής.

Συγκινητικό ήταν που ο κόσμος στήριξε και αυτή την φορά το κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως προσφέροντας το περίσσευμα της αγάπης τους στους κουμπαράδες που ήταν τοποθετημένοι στον αύλειο χώρο του Ναού.

Εις ανάμνηση της βραδίας που ήταν αφιερωμένη και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μοιράστηκαν προς όλους συμβολικά φυτά μέσα σε γλαστράκια για να φυτευθούν.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Στυλιανή Περάκη και συντόνισε η κ. Εύα Ροζάκη, συνεργάτες τις Μητροπόλεως από το πρόγραμμα Ξένιος Δίας.