Εορτασμοί Αγίου Ισιδώρου στη Χίο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κατάνυξη και ευλάβεια εόρτασε η την μνήμη του πρώτου μάρτυρός Της Αγίου Ισιδώρου στους φερωνύμους Ιερούς Ενοριακούς Ναούς του Βροντάδου και του Κάμπου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: “Την Δευτέρα 13 Μαίου ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ισιδώρου Βροντάδου και την Τρίτη 14 Μαίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ισιδώρου Πετροκοκκίνου Κάμπου. Στην ως είρηται Θεία Λειτουργία συμμετέσχον μεταξύ άλλων και προσκυνητές εκ της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Πεύκης της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας συνοδευόμενοι από τους Εφημερίους του Ναού τους.

Κατά τις Ιερές Ακολουθίες εκήρυξε τον Θείον Λόγον ο , ο οποίος ανεφέρθη τόσον στην εορτή των Μυροφόρων, όσον και σε εκείνη του Πολιούχου της Χίου. Επεσήμανε δε ως πνευματικά μύρα των Μυροφόρων την νίκη κατά του αλάστορος (Μαρία η Μαγδαληνή), την ειρήνη του Θεού (Σαλώμη) και την πνευματική καρποφορία (Ιωάννα), μύρα, τα οποία, καθώς ετόνισε, προσεκόμισε και ο Άγιος Ισίδωρος νικώντας τον κόσμο, διά της πίστεως, ειρηνεύοντας και καταλλάσσοντας τον μεταπτωτικό εαυτό του με τον Θεό διά του αίματος του μαρτυρίου του και αποτελώντας την απαρχή πνευματικής καρποφορίας Αγίων της Χιακής Εκκλησίας από το μύρο της αρετής της Αγίας Μυρόπης έως την ευώδη μυροφόρο άσκηση του Οσίου Ανθίμου της Χίου.

Στις λατρευτικές συνάξεις συμμετέσχον οι αρχές του νησιού, μαθητές Σχολείων και πλήθος πιστών.

Ο εορτασμός του Αγίου Ισιδώρου θα κορυφωθεί την προσεχή Κυριακή 19 Μαΐου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία επί των χαριτοβρύτων λειψάνων του Αγίου και εν συνεχεία πάνδημη λιτάνευσή τους διά της προκυμαίας, της κεντρικής πλατείας και της αγοράς της πρωτεύουσας του νησιού”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr