Ένας χρόνος λειτουργίας της Σχολής Γονέων Ιεράς Νήσου Τήνου

Loading...


Με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία η Σχολή Γονέων της ιεράς νήσου Τήνου γιόρτασε, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στην αίθουσα του μεγάρου του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Η υπεύθυνη της Σχολής κ. Αναστασία Μπαξεβάνη ευχήθηκε στους γονείς, υγεία, δύναμη και αρμονία στις προσωπικές και οικογενειακές τους σχέσεις. Τους ευχαρίστησε για την ενεργό συμμετοχή και εμπιστοσύνη τους και αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη Γονέων εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα βιβλία και τον Νοέμβριο θα αρχίσει τη λειτουργία της. Η προετοιμασία για βιωματικές ομάδες γονέων, τις οποίες αρκετοί θεραπευτές επιθυμούν να δημιουργήσουν συνεχίζεται και στη διάρκεια του χρόνου θα πραγματοποιηθούν.

1

Στη συνέχεια η Πρεσβυτέρα-Εκπαιδευτικός κ. Σοφία Δορμπαράκη ανέπτυξε το θέμα: «Τί θέλουν τα παιδιά απ’  τους γονείς;» όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ασφαλώς τα παιδιά έχουν ανάγκη από την τροφή, τη στέγη, τη μόρφωση, την έγνοια των γονιών για τη βιολογική τους ανάπτυξη. Πέρα όμως από τις υλικές παροχές που πρέπει συνετά και με μέτρο να προσφέρονται στα παιδιά, αυτό που τρέφει τη ζωή τους και διαφυλάσσει τη συναισθηματική τους υγεία είναι η Α γ ά π η. Μια αγάπη που αρχικά εκφράζεται ως αρμονική συζυγική σχέση μεταξύ των γονιών, σ΄ ένα σπιτικό ειρηνικό και μονοιασμένο. Όση αγάπη και να προσφέρεται στο παιδί δεν αρκεί, είναι λειψη κι ανάπηρη, όταν οι γονείς του δεν αγαπιούνται, όταν δηλητιριάζουν τη σχέση τους με τσακωμούς και άσχημη συμπεριφορά μεταξύ τους. Οι γονείς δεν παραμελούν τα παιδιά, όταν φροντίζουν τη συζυγία τους, ενώ αντίθετα τα αδικούν όταν αδιαφορούν ο ένας για τον άλλον. Τα παιδιά θέλουν χαρούμενους γονείς, γιατί πρώτα απ΄ όλα ζητούν να είναι χαρούμενοι αυτοί στη μεταξύ τους σχέση ως σύζυγοι.»

Σοφία Κουτσούρη-Δορμπαράκη
Γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δίδαξε επί 30 χρόνια ως φιλόλογος σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα ασχολήθηκε με θέματα ψυχολογίας και αγωγής της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και διδάσκει σε Σχολές Γονεών διαφόρων Μητροπόλεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Είναι Πρεσβυτέρα του Πρωτοπρεσβυτέρου της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος π. Γεωργίου Δορμπαράκη και μητέρα 4 παιδιών.

1