Εκοιμήθη εν κυρίω ο Αρχιμ.Γερμανός Κυριακίδης

Loading...


Εκοιμήθη εν Κυρίω την Πέμπτη 23 Μαϊου το πρωί ο Αρχιμανδρίτης Γερμανός Κυριακίδης στην Αθήνα.

Ο π. Γερμανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925 και σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, υπό του Καθηγουμένου αυτής Αρχιμανδρίτου Ιακώβου Μακρυγιάννη, μετέπειτα Μητροπολίτου Ελασσώνος, ενώ χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος υπό του αειμνήστου σοφού Ιεράρχου και Γέροντός του, Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κυρού Διονυσίου, του Ψαριανού, πλησίον του οποίου ευδοκίμως υπηρέτησε επί πολλά έτη στην πόλη του Βελβενδού.
Κατόπιν διηκόνησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νικαίας, επί αειμνήστου Μητροπολίτου Νικαίας, κυρού Γεωργίου Παυλίδη και από το 1974, όπου ιδρύθηκε η νεοσύστατη Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου και ως εφημέριος στα Μέγαρα και τον Ασπρόπυργο, αναπτύξας μεγάλη και πλουσίαν πνευματικήν και φιλανθρωπική δραστηριότητα.

Η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος θα τελεσθεί την Παρασκευή 24 Μαϊου στις 1 μ.μ. από το καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, όπου και θα ενταφιασθεί το σεπτό σκήνωμά του, ενώ η σορός του θα ευρίσκεται στην Ιερά Μονή από το απόγευμα της Πέμπτης.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΣΕΒΑΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ!