Εκδήλωση της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» για την άνοια στη Μητρόπολη Ξάνθης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Βιργινία Τσουδερού” του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης το πρώτο μέρος της δράσης του Καρρελείου, της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια της Πανελληνίου Εκστρατείας Ενημέρωσης για Alzheimer και Άνοια, την οποία φιλοξένει στην πόλη η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Την εκδήλωση προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την πρωτοβουλία να έρθει η δράση αυτή στην Ξάνθη, και συνεχάρη τα στελέχη του Καρελλείου και τον Διευθυντή της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” κ. Κωστή Δήμτσα για την πρόσφατη διάκριση του Καρελλείου με το Χρυσό Βραβείο του Healthcare Business Award 2018 στη κατηγορία “Προσφορά στην Υγεία από ΜΚΟ”.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης το λόγο έλαβε η κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου, Διευθύντρια του Καρελλείου η οποία είχε ως θέμα «Παρουσίαση Καρέλλειου – Πρότυπης Μονάδας Alzheimer και των δράσεων αυτής» και με τη χρήση πολυμέσων μας κατέστησε κοινωνούς της πολύτιμης προσφοράς του Καρελλείου προς τον συνάνθρωπο.

Κατόπιν η κ.Ηλιάνα Χρυσικάκου, Ψυχολόγος του Καρελλείου ανέπτυξε το θέμα «Λειτουργία της μνήμης και άνοια» με επιστημονικό τρόπο αλλά και μεταδοτικότητα. Την χρήση των πολυμέσων είχε ο Κοινωνικός Λειτουργός του Καρελλείου κ. Κωνσταντίνος Βακουφάρη.

Μετά το πέρας τω δυο εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις του πολυπληθούς ακροατηρίου στις οποίες οι εισηγήτριες απήντησαν με πληρότητα και σαφήνεια. Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης, έθεσε την κατακλείδα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος συνεχάρη τις εισηγήτριες και με παραδείγματα από τη ζωή και τη διδαχή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, έθεσε το πλαίσιο της εν αγάπη προσφοράς προς τον συνάνθρωπο».tilegrafima.gr