Εκδήλωση για την Εξωτερική Ιεραποστολή παρουσία Ιεραρχών από την Αφρική (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, μια πολύ συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Νεαπόλεως: “Η αδελφότητα θέλοντας να τιμήσει τον πνευματικό της πατέρα και πρώτο ιεραπόστολο του Κογκό π.Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο παρουσίασε ένα σπουδαίο αφιέρωμα στη ζωή, τη δράση και τη θυσία του.

Το πρόσωπο του αγίου Γέροντα σκιαγράφησαν άριστα, μέσα από τις εμπεριστατωμένες ομιλίες τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ.Μακάριος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος.

Διαβάστε εδώ:  Η Ορθοδοξία το ιδανικό μας

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν η Χορωδία της Χριστιανικής Ελπίδος, η οποία με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της αναθέρμανε το αίσθημα της χαράς των Χριστουγέννων και η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» που ταξίδεψε το κοινό στον κόσμο της ποίησης και της παράδοσης.

Ιδιαιτέρως συγκινητική υπήρξε η στιγμή κατά την οποία η Αδελφότητα της Εξωτερικής Ιεραποστολής τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Αμφιλόχιο Τσούκο.

Η προβολή του αγίου προσώπου του π. Χρυσοστόμου Παπασαραντοπούλου κατάφερε να συγκινήσει το ακροατήριο και συγχρόνως να το ελέγξει και να το αφυπνίσει.

« Οι χώρες είναι λευκές έτοιμες προς θερισμό…..»

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr