Ειρηναία 2016 στο Νεροχώρι Αποκορώνου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ

Με πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Νεροχωρίου, που τελέσθηκε προς τιμή της εορτής Αγίου Ειρηναίου Επισκόπου Λουγδούνου της Γαλλίας και χοροστατούντος του , ξεκίνησε την Δευτέρα 22 Αυγούστου η εορταστική των , που εφέτος ήταν αφιερωμένα στους ιεροψάλτες του Αποκορώνου.

Κατόπιν ακολούθησε χαιρετισμός από τα μέλη του Συλλόγου, από τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, από τον Εκπρόσωπο του Ιδρύματος ”Αγία Σοφία” Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκη και από τον Πρόεδρο Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου κ. Τερεζάκη.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο θεολόγος κ. Παντελής Μαριακάκης o oποίος ανέπτυξε το θέμα: ”η βυζαντινή μουσική και η διακονία του ιεροψάλτου στο Ελληνορθόδοξο Έθνος μας”.

Ακολούθησε ένα ποίημα από τον Φρεδιανό ποιητή και λογοτέχνη κ. Γεώργιο Γιακουμινάκη, ενώ στη συνέχεια ο χορός των Ιεροψαλτών Αποκορώνου έψαλλε τα απολυτίκια των Ναών των τριών χωριών που συγκροτούν και συγκρατούν την ενότητα του Συλλόγου και των χωριών.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του μακαριστού Ιεράρχου, και συνεχάρει το Σύλλογο για τις δράσεις καθώς και τους ιεροψάλτες για το έργο που επιτελούν.

Τέλος πραγματοποιήθηκε ονομαστική απονομή των διακρίσεων στους Ιεροψάλτες και στους εφημερίους των Ενοριών Αποκορώνου.

Ευχαριστούμε τον δίακονο Δημήτριο Δερμιτζάκη για την φωτ. από την Ακολουθία του Εσπερινού και τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη (pixelart) για το υπόλοιπο φωτ. υλικό!

2408kyd (1).jpg
2408kyd (2).jpg
2408kyd (3).jpg
2408kyd (4).jpg
2408kyd (5).jpg
2408kyd (6).jpg
2408kyd (7).jpg
2408kyd (8).jpg
2408kyd (9).jpg
2408kyd (10).jpg