Διευκρινίσεις από τη Μητρόπολη Καστοριάς σε δημοσίευμα του «Αγιορείτικου Βήματος»

Loading...


Από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς λάβαμε το παρακάτω μήνυμα  αναφορικά με σημερινό δημοσιεύμα μας για όσα σημείωσε στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Καστοριάς:

Αγαπητοί συντελεστές του »Αγιορειτικού Βήματος»

Σας αποστέλλουμε αυτό το μήνυμα ως διευκρινιστικό στην ανάρτηση της ιστοσελίδος σας που τιτλοφορείται ως εξής : «Καρφιά Καστορίας Σεραφείμ κατά Τσίπρα…».
Ενημερώνουμε εσάς και τους πολυάριθμους αναγνώστες σας, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στα κηρύγματά του, ποτέ δεν πολιτικολογεί και ποτέ δεν αναφέρεται σε πρόσωπα παρά μόνο σε καταστάσεις. Η Εκκλησία δεν μιλάει ονομαστικά αλλά αναφέρεται στους εκάστοτε κρατούντες, σε οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα και αν ανήκουν και που δεν βρίσκονται στη ζωογόνο παράδοσή μας.
Παρακαλούμε όπως δημοσιευθεί άμεσα η ερμηνευτική αυτή παρέμβαση στη συνέχεια του δικού σας σχολιασμού.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας

Το επίμαχο απόσπασμα του Σεβασμιωτάτου Καστοριάς στο Αγιορείτικο Βήμα

«Στην εποχή μας, που είναι η εποχή της αμαρτίας, της αποστασίας και της αθεΐας, συναντάς ανθρώπους που δηλώνουν άθεοι και θέλουν να πάρουν τις τύχες μας στα χέρια τους, θέλουν να μας κυβερνήσουν. Ας αλλάξουμε δρόμο και ας γίνουμε σταυροφόροι του Χριστού, δηλαδή μαθητές Του».

Το…»καρφί» είναι προφανές πως προοριζόταν για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έχei δηλώσει άθεος…

Σχόλιο ΄΄Αγιορείτικου Βήματος΄΄
Όταν ο Σεβασμιώτατος Καστοριάς  αναφέρεται σε πρόσωπα που δηλώνουν άθεοι και θέλουν να μας κυβερνήσουν ποιούς εννοεί; Προφανώς είναι ο κ. Τσίπρας που και  δήλωσε άθεος και όπως φαίνεται θα κυβερνήσει τη χώρα. Συμφωνούμε απόλυτα με τα όσα είπε ο αξιοσέβαστος Ιεράρχης της Εκκλησίας. 
Για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας!