Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Να προσέλθουμε σε αυτοκριτική, να δώσουμε στον εαυτό μας νέες ελπίδες (φωτο)

Loading...


Μέσα στην αένναη ροή του χρόνου προς την αχανή άβυσσο της αιωνιότητος τα έτη έρχονται,διαρρέουν και παρέρχονται. Και καθώς έκλεισε ερμητικά τις πύλες του απερχόμενο 2013 με χρηστές ελπίδες και αισιοδοξία υποδεχθήκαμε το Νέο Έτος στην ακριτική αυτή γωνιά της Μητέρας Πατρίδας μας.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το πρωΐ έψαλαν στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό τα κάλαντα αντιπροσωπείες από στρατιωτικές μονάδες και πολιτιστικούς συλλόγους.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στο κατάμεστο απο λαό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου, ανέγνωσε τον ετήσιο Απολογισμό του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως για το 2013 και ευλόγησε την βασιλόπιτα, την οποία στη συνέχεια μοίρασε στους πιστούς.

Το πρωΐ της Πρωτοχρονιάς, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου και στη συνέχεια προέστη της Δοξολογίας επί τω Νέω Έτει. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ.Πατσουρίδης, ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Στρατηγός Ιωσ.Μαυράκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως και άλλοι επίσημοι.

Την επομένη, 2 του μηνός Ιανουαρίου το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος έκοψε τη βασιλόπιτα στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, επισκέφθηκε το παραμεθόριο φυλάκιο 126, όπου ευχήθηκε στους στρατευομένους νέους μας, και επισκέφθηκε το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου ευλόγησε τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος συνάντησε τους δικαιούχους του επιδόματος των τριτέκνων χριστιανικών οικογενειών που ενισχύει η Εκκλησία της Ελλάδος και τους μίλησε για την οικογένεια,για το γάμο και την χριστιανική αγωγή των παιδιών τους.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος σε Μήνυμα του επί τω Νέω Έτει, μεταξύ των άλλων τόνισε: 

“ Η αρχή κάθε νέου χρόνου είναι μια συμβατική ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών, για αναμέτρηση με την ελπίδα, για διείσδυση στον εσώτερο κόσμο των ανεκπλήρωτων πόθων μας. Συνοδεύεται από αισιοδοξία και προσδοκία, από σχεδιασμούς και οράματα. Νιώθουμε την ανάγκη της θαλπωρής, που μας χαρίζει η αίσθηση ότι κάτι αρχίζει από την αρχή, με νέες προοπτικές, με νέα δεδομένα, έστω κι αν αυτά είναι παλαιά. Καλούμεθα να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να προσέλθουμε σε αυτοκριτική, να δώσουμε στον εαυτό μας νέες ελπίδες.„

1
1
1