Δεκαπενταύγουστος στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Loading...


: Στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της εορτάστηκε και φέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», η μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Από νωρίς το πρωί, τα θεομητορικά άσματα, οι κανόνες, ο πολυέλεος πλημμύρισαν τον Ιερό Ναό και τις ψυχές όσων παρευρέθησαν στη λειτουργική αυτή πανδαισία.

Χοροστατών στον Όρθρο και προεξάρχων στη Θεία Λειτουργία ο θεοτοκόφιλος Επίσκοπος της Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ο οποίος ως συνήθως βρέθηκε νωρίς στον ναό προκειμένου να αναγνώσει τον Εξάψαλμο και να επιβλέψει το λειτουργικό τυπικό της ημέρας.

Συλλειτουργούντες οι Αρχιμ. Νικόλαος Παπαδόπουλος και Στέφανος Σχοινάς, ο ΓΑΕ Πρωτοπρ. Φώτιος Λεβέντης και ο Διάκονος Αγαθόνικος.

Συνευχόμενοι οι πιστοί Καστοριανοί αλλά και παρεπιδημούντες που θέλησαν να επισκεφτούν τον καταστόλιστο Μητροπολιτικό Ναό και να καταθέσουν την προσευχή τους στην Παναγία.

Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη η ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας επί τη πανσέπτω εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου υπό του π. Στεφάνου».

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώtilegrafima.gr