Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Loading...


Φέτος ο Εορτασμός των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Προσκίλλης (συνεργατών του Αποστόλου Παύλου) που είναι οι προστάτες των συνεργατών των Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου και Ευαγγελισμού Ευόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και είχε άλλο «χρώμα».

Έτσι, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην οποία ιερούργησε ο , τελέστηκε αρτοκλασία για την υγεία όλων των συνεργατών και ενοριτών, μνημόσυνο για όλους τους κεκοιμημένους και διανεμήθηκε σε όλους το ενθύμιο Ευχαριστίας της ημέρας.

Ιδιαίτερη ευλογία της ημέρας, όμως, υπήρξε και η εις του μοναχού Προδρόμου – κατά κόσμο Νικολάου Παντελιάδη. Στην ομιλία της χειροτονίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο μήνυμα της Ευαγγελικής περικοπής της μελλούσης κρίσεως. Τόνισε ιδιαιτέρως ότι αφού το κριτήριο με το οποίο θα κριθούμε είναι η αγάπη στον αναγκεμένο αδελφό, στο πρόσωπο του οποίου πρέπει να βλέπουμε τον ίδιο τον Χριστό – «είδες γαρ τον αδελφόν σου, είδες Κύριον τον Θεό σου» – η αποστολή του νέου Διακόνου είναι η προσφορά της αγάπης του Θεού και του αδελφού και τον προέτρεψε σ’ αυτό το έργο να δώσει όλες του τις δυνάμεις.

Διαβάστε εδώ:  Κουρά μοναχού από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Παράλληλα, φιλοξενήθηκαν και οι αντιπροσωπείες – Διευθυντές, Καθηγητές και μαθητές – Εκκλησιαστικών Λυκείων απ’ όλη τη χώρα που φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες από τη Μητρόπολη.

Στο τέλος παρατέθηκε Δεξίωση στο χώρο της Κατακόμβης του Ι. Ν. Ευαγγελισμού.