Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Τρίτης, 7ης Φεβρουαρίου 2017, ετελέσθη η ακολουθία του μεγάλου εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου Νέου Σιδηροχωρίου, όπου εχοροστάτησε ο

…πλαισιούμενος υπό του ιερού Κλήρου, παρουσία του Δημάρχου Κομοτηνής, Αντιδημάρχων του Δήμου Κομοτηνής, του Ταξιάρχου της 29ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας και Ανωτέρου Διοικητού Φρουράς Κομοτηνής, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων, ενώ μετά την ακολουθίαν του εσπερινού έλαβε χώρα η λιτάνευσις της εικόνος του Αγίου Θεοδώρου, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Νέου Σιδηροχωρίου προς ευλογίαν και αγιασμόν πάντων.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τετάρτης, 8 ης Φεβρουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό και ετέλεσε την εις Διάκονον του Μοναχού Γρηγορίου, αδελφού της Ιεράς Μονής Οσίου Μαξίμου Καυσοκαλύβη Παπικίου Όρους. Να σημειωθή ότι ο νέος Διάκονος εκάρη Μοναχός στην εξονομασθείσα Ιερά Μονή το απόγευμα της Κυριακής, 5 ης Φεβρουαρίου, κατά την διάρκειαν του εσπερινού μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, ιδιαιτέρως από τους πατρικούς λόγους του Σεβασμιωτάτου προς τον νέον Μοναχόν, εις τον οποίον εδόθη το όνομα προς τιμήν του εν Αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου.

Διαβάστε εδώ:  O νέος διοικητής Δ΄ Σώματος Στρατού στον Μητρ. Μαρωνείας

Επίσης, κατά την διάρκειαν της εις Διάκονον Χειροτονίας ο μεν χειροτονούμενος ωμίλησε εκφράσας την ευγνωμοσύνην του προς τον Θεόν και τον Επίσκοπον της τοπικής μας Εκκλησίας διά την μεγάλην δωρεάν ευχαριστήσας τα πρόσωπα που εστιγμάτησαν την ζωήν του και τον βοήθησαν στην απόφασιν αυτήν, υπισχνούμενος αφοσίωσιν και υπακοήν προς δόξαν του Παναγίου Ονόματός Του, ο δε Ποιμενάρχης ημών κ. Παντελεήμων ενουθέτησε τον νέον Διάκονον διά θεολογικών λόγων, επισημάνας το αγωνιστικόν και εν ταπεινώσει πνεύμα διά του οποίου θα διακονήση τα Μυστήρια και τον λαόν του Θεού επ’ αγαθώ και τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της ευαισθήτου και ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως της Πατρίδος μας.