Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Αγίου Αθανασίου Μαρκοπούλου Ωρωπού, ιερούργησε χθες, Σάββατο του Ακαθίστου, 13 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Δημητρίου Καρυτινού.

Ο νέος Πρεσβύτερος είναι έγγαμος κληρικός, απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, κάτοχος διπλωμάτων Βυζαντινής Μουσικής, και μέχρι πρότινος ιεροψάλτης σε πολλούς ναούς της περιοχής του Μαρκοπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθύνοντας λόγους πατρικούς και επιστηριγμού προς τον νεοχειροτονηθέντα τον παρότρυνε, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Αποστόλου των Εθνών Παύλου «μένε εν οις έμαθες και επιστώθης».

Τόνισε επίσης, πως δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει τίποτα, τον προέτρεψε να μένει πιστός στις παραδόσεις και στα θέσμια της Εκκλησίας, να μην εκκοσμικεύει την πίστη, και να είναι τύπος της ζωής των πιστών. Τέλος, χρησιμοποιώντας πάλι τα λόγια του Παύλου, του ευχήθηκε «δώη σοι Κύριος, σύνεσιν εν πάσι.». Ο νέος πρεσβύτερος της Εκκλησίας, θα εξυπηρετεί λειτουργικές ανάγκες της περιοχής του Ωρωπού.tilegrafima.gr