Χειροτονία Διακόνου από τον Πειραιώς Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον πάνσεπτο Ιερό Ναό του συμπολιούχου Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση εκ του Ιερού Ναού: «Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε και την εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβεστάτου νέου Χαράλαμπου Κολτουκτσόγλου, ο οποίος και εισέρχεται εις τον έγγαμο κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο νεοχειροτονηθής είναι υιός του εφημερίου του Ναού π. Προδρόμου.

Ο νεός διάκονος είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς του τμήματός Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι στέλεχος νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο ιερός Κλήρος και ο συμμετέχων πιστός λαός του Θεού, μεταξύ των οποίων και οι γερόντισσες Ευπραξία ηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσολεόντισσας της Αίγινας και Μεθοδία ηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Μαψού Κορινθίας, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος οι Βουλευτές Α΄ Πειραιώς κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και Β΄ Πειραιώς κ. Γιάννης Τραγάκης οι Πολιτευτές της Α΄ και Β΄ Πειραιώςη Δημοτική Σύμβουλος κ. Λίτσα Σαρρή-Γώγου. Οι εκδότες κ. Γιάννης Κανατσέλης και Κώστας Κατσιβαρδάκος, επιδοκίμασαν την χειροτονία του νέου ιεροδιακόνου με το «Άξιος», που δόνησε τους θόλους του ανακαινισμένου Ιερού Ναού.

Διαβάστε εδώ:  Ο Πειραιάς υποδέχθηκε την Παναγία Χρυσολεόντισσα (ΦΩΤΟ)

Ο νέος διάκονος διορίσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου βρίσκονται για προσκύνημα η Ιερά και Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας και Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου θα γίνει Ιερά Αγρυπνία 9:00-01:00 με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου.
Τα Ιερά Θησαυρίσματα θα παραμείνουν στο Ναό έως τις 23 Νοεμβρίου. Καθημερινά τελούνται Θεία Λειτουργία, Ιερά Παράκληση στις 12:00μ. και Εσπερινός με Ιερά Παράκληση στις 17:00″.