Χειροτονία Διακόνου από τον Κυδωνίας Δαμασκηνό (ΦΩΤΟ)

Loading...


“…Έχεις χρέος να Αγιάζεις και να προσφέρεσαι με Αγιασμένη ζωή στη Διακονία του Θεού. Να γνωρίζεις ότι ο βαθμός του διακόνου, δεν είναι βαθμός διδασκάλου, ηγουμένου ή προϊσταμένου, αλλά βαθμός μαθητείας. Να ζεις με μετάνοια, με συγχωρητικό φρόνημα, με έλεος και ευσπλαχνία, και τότε θα δεις ότι η διακονία σου θα είναι μία απολαυστική διακονία.

Καλείσαι σήμερα να είσαι Φως Χριστού. Ο βίος σου δεν θα είναι ανθόσπαρτος, όσο όμως κοιτάς τον Θεό θα πλέεις πάνω σε κύματα και δεν θα βουλιάζεις, ως ο Απόστολος Πέτρος. Εύχομαι η ζωή σου να είναι μία διακονία της μεταμορφώσεως της δικής σου και του κάθε ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως…”

Με αυτά τα λόγια και άλλες πατρικές συμβουλές μεταξύ άλλων, καλωσόρισε ο το νέο Διάκονο της Εκκλησίας μας π. Εμμανουήλ Μηλιάκη στο Άγιο Θυσιαστήριο και στην Διακονία του Θεού το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χανίων όπου τελέσθηκε από νωρίς το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης και Κληρικοί της και άλλων Μητροπόλεων.

Διαβάστε εδώ:  Εορτασμός του Αγίου Αμφιλοχίου Μακρή στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Με λόγια συγκινητικά ο νέος Διάκονος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ.κ. Δαμασκηνό, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Πνευματικό του Πρωτ. Γεώργιο Πατεδάκη, τους ιερείς του Ναού όπου διακονούσε καθημερινά στο Ιερό Αναλόγιο, Αρχιμ. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη και π. Εμμανουήλ Πετράκη, την συμβία του, την γιαγιά του, τους συγγενείς και φίλους του που παρίσταντο στην μεγάλη αυτή χαρά της ζωής του, αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Κυδωνίας.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr