Αρχιερατική θεία Λειτουργία στο αντάμωμα Καστρακιωτών Ναυπακτίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστρακίου Ναυπακτίας λειτούργησε ο την Κυριακή 18 Αυγούστου, με αφορμή το καθιερωμένο ετήσιο αντάμωμα των Καστρακιωτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε το αναστάσιμο απολυτίκιο του ήχου της ημέρας (πλ. δ’), ενώ στο τέλος της Λειτουργίας ευλόγησε το εκκλησίασμα, τους ευχήθηκε να ανταμώνουν πάντα στην παράδοση, και διάβασε την αρχιερατική συγχωρητική ευχή για όλους τους κεκοιμημένους στο κοιμητήριο του χωριού. Συνεχάρη τον Εφημέριο του χωριού π. Νικόλαο Σακκούλη, που σε όλα τα χρόνια της ιερουργίας του δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα στην Ιερά Μητρόπολη και είναι πάντα πρόσχαρος και εργατικός, παρά τις πρόσφατες περιπέτειες που είχε με την υγεία του.

Ο Εφημέριος π. Νικόλαος ευχαρίστησε με την σειρά του τον Σεβασμιώτατο «ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας να βρίσκεται κοντά μας σήμερα και να προίσταται της συνάξεως αυτής» και του ευχήθηκε «ο Κύριός μας, ο Άγιος Γεώργιος και η Παναγία μας που την τιμούμε αυτές τις ημέρες, να του χαρίζουν υγεία, δύναμη και υπομονή, ώστε να ορθοτομή για πολλά χρόνια τον λόγο της αληθείας στην Μητρόπολή μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ορθοδοξία».

Επίσης ο π. Νικόλαος καλωσόρισε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τους Καστρακιώτες, στο ετήσιο αντάμωμα «που πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην ενορία μας την Κυριακή μετά την εορτή της Παναγίας μας» και δήλωσε «χαρούμενος και συγκινημένος όταν βλέπω να ενώνεται όλη η Ενορία, να ανταμώνη όλο το χωριό γύρω από την Εκκλησία με αφορμή την εορτή της Παναγίας μας και όχι μόνο». Ευχαρίστησε στην συνέχεια όσους στηρίζουν το έργο της Ενορίας, τους Επιτρόπους «για τις προσπάθεις που κάνουν να διατηρούν τους Ναούς στην ευπρέπεια που πρέπει να έχουν», του Ιεροψάλτες, τους συνεργάτες, συνδρομητές και δωρητές της Ενορίας, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας για την συμπαράσταση.

Στην Αρχιερατική εκτός από τον Εφημέριο π. Νικόλαο συμμετείχαν και ο Ιερομ. π. Πρόδρομος Ασημακόπουλος και ο Ιεροδ. π. Παίσιος Παρασκευάς, ενώ στο αναλόγιο έψαλαν ο κ. Δημήτριος Καλογερής και ο κ. Μάριος Σαράντης.

Εκκλησιάσθηκαν επίσης ο Πρόεδρος τοπικής κοινότητας κ. Σταμάτης Πολύδωρος και ο πρ. Αντιδήμαρχος Κων. Σταυρόπουλος και πολλοί Καστρακιώτες.

Μετά την θεία Λειτουργία, στο προαύλιο του Ναού, κάτω από τον ίσκιο των δένδρων και με θέα τον ποταμό Εύηνο, ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τους εκκλησιασθέντες για πολλή ώρα, σε ένα κλίμα οικογενειακό. Εντύπωση μας έκανε ο λόγος ενός από τους νέους ανθρώπους που εκκλησιάσθηκαν ότι «πρώτη φορά αισθάνθηκα τέτοια χαρά στο χωριό μου, ήταν μια ατμόσφαιρα κατανυκτική, σαν να λειτουργήσαμε σε ένα κελλί του Αγίου Όρους»!».tilegrafima.gr