Από άθεος, στην Εκκλησία- Μια ξεχωριστή χειροθεσία στη Χίο (ΦΩΤΟ)

Loading...


«Ονομάζεσαι Πασχάλης. Το όνομά σου προέρχεται από την λέξη ΠΑΣΧΑ, που σημαίνει ΔΙΑΒΑΣΗ. Ο Θεός διάλεξε την ελαχιστότητά μου ως Μωϋσή να σε βοηθήσω να διαβείς από το σκοτάδι, το ψεύδος, τον πνευματικό θάνατο της , στο φως, την αλήθεια, την ζωή κοντά στον Χριστό. Αυτή η διακονία μου ας είναι ο συνήγορός μου την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας επί του φοβερού βήματος του Χριστού.»

Με αυτά τα λόγια και με εμφανέστατη την συγκίνηση στα δακρυσμένα μάτια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος εχειροθέτησε την ημέρα της Πεντηκοστής στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Χίου, Αναγνώστη τον φοιτητή του Τμήματος Διοικήσεως Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Αιγαίου κ. Πασχάλη Λεμονίδη, αναφέρει ανακοίνωση της .

Ο νέος Αναγνώστης, όταν ήλθε στη Χίο προ τετραετίας να σπουδάσει, ήταν άθεος ή αγνωστικιστής. Ο Σεβασμιώτατος τον συμπεριέλαβε στις συναντήσεις των φοιτητών. Του μίλησε με ανυπόκριτο σεβασμό, του έδειξε πατρική αγάπη και τον οδήγησε κοντά στον Χριστό και την Εκκλησία, με εντιμότητα χαρακτήρος, σεμνότητα ήθους, πηγαία ευσέβεια, ώριμη σοβαρότητα και μακρόθυμη διάθεση.

Όλο το εκκλησίασμα φώναξε ΑΞΙΟΣ για ένα γεγονός πνευματικής χαράς. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη ιδιαιτέρως τους εξαίρετους γονείς του νέου φοιτητή, οι οποίοι με τις προσευχές τους συνέβαλαν στην επιστροφή του παιδιού τους στην Πίστη του Χριστού.tilegrafima.gr