ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΓΙΑΣ -ΛΑΡΙΣΑ :Πλήθη λαού στη χειροτονία του πρώην πολιτικού Ρίζου Κομήτσα

Loading...


-Ένα όνειρο ζωής, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, έγινε πραγματικότητα για τον πρώην Δήμαρχο Κιλελέρ, Νίκαιας και Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας Ρίζο Κομήτσα, καθώς, το διήμερο 25-26/1, εισήλθε στις , σε ηλικία 64 ετών, διά χειρών του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου . (Να διευκρινίσουμε ότι η Αγιά ανήκει στο Νομό Λάρισας αλλά εκκλησιαστικά στη Μητρόπολη Δημητριάδος (Βόλος )

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Ρίζου τελέστηκε σήμερα Κυριακή 26/1, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ανατολής Αγιάς, παρουσία του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλου, των Βουλευτών Καρδίτσης κ. Κωτσού και Λαρίσης κ.κ. Κέλλα και Λιακούλη, του Δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα και μεγάλου πλήθους πιστών.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ : ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

Στην ομιλία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «σήμερα στην Ανατολή ανατέλλει μια καινούργια σελίδα, που θα γράψει με χρυσά γράμματα την ιστορία του τόπου. Στην εποχή του ορθολογισμού και της εκκοσμίκευσης, που οι πολλοί αρνούνται την παρουσία του Θεού στην ζωή τους και δεν θέλουν την Εκκλησία ενεργή και ζώσα, ένας άνθρωπος των κοινών, ζητά να γίνει Παπάς σε ένα χωριό. Είναι κι αυτό ένα ακόμα θαύμα στη ζωή μας, μια ακόμα απάντηση του Θεού στην κρίσιμη εποχή μας…».

Ο Σεβασμιώτατος, στην συνέχεια, επεσήμανε στον νέο Πρεσβύτερο μερικές διαφορές, που θα έχει πλέον στην ζωή του: «μέχρι τώρα, με την ψήφο του λαού, είχες στα χέρια σου μια εξουσία. Από τώρα θα έχεις μόνο διακονία και ποτέ εξουσία. Η αποστολή σου μέχρι σήμερα ήταν να ασχολείσαι με τα εφήμερα πράγματα των ανθρώπων, Πλέον, θα ασχολείσαι με τις αιώνιες ψυχές των ανθρώπων. Ως πολιτικός άρχοντας, τηρούσες το γράμμα του Νόμου. Πλέον, φεύγεις από τον Νόμο και έρχεσαι στην Χάρη. Δεν καλείσαι να τηρήσεις το γράμμα του Νόμου, αλλά την οικονομία της αγάπης του Θεού, γιατί ο Θεός είναι αγάπη και την δική Του αγάπη και το έλεος οφείλεις να προσφέρεις στις ψυχές, που θα αναλάβεις να καθοδηγείς. Ο Θεός ήρθε για όλους μας και κανέναν δεν εξαιρεί. Γι’ αυτό και συ οφείλεις μόνο να ενώνεις, χωρίς την παραμικρή διάκριση, όλους θα καλείς στην σωτηρία, γιατί ο Χριστός σταυρώθηκε για όλους τους ανθρώπους…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον νέο Πρεσβύτερο το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου και ανακοίνωσε ότι π. Ρίζος θα υπηρετεί, πλέον, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ανατολής Αγιάς.

Φωτογραφίες από τον Δημήτρη Καραγιάννη  ( ):

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr