Ανάμνηση του Θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ι.Μ. Καρυστίας

Loading...


Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 η Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση γενομένου θαύματος εν Κερκύρα του εν αγίοις πατρός ημων Σπυρίδωνος Επίσκοπου Τριμυθούντος του Θαυματουργου επι τη αναμνήση του αυτού υπερφυούς θαύματος τελέσθηκε ο Όρθρος και…

η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο φερώνυμο παρεκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνος στα Θαρρούνια της επαρχίας Αλιβερίου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος του Πανοσιολογιώτατου Ιερομονάχου Αντωνίου Αγγελόπουλου του Πρεσβυτέρου Γεωργίου Κουσερή εφημέριου Θαρρουνίων και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή καθώς και τους ευσεβείς πιστούς που συμμετείχαν και τίμησαν την εορτή επικαλούμενοι τις πρεσβείες και μεσιτείες του Αγίου Σπυρίδωνος.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ο οποίος αναφέρθηκε εκ του σημερινού ιερού ευαγγελίου και στην ιερή προσωπικότητα του Αγίου Σπυρίδωνος στην συνέχεια ευχήθηκε ο Άγιος Σπυρίδων να μεσιτεύει σε κάθε πιστό εξαιρέτως ευχήθηκε και στους κτήτορες του ιερού παρεκλησίου την ευλαβή οικογένεια του κ. Σπυρίδωνος Μπούρικα η οποία το ανήγειραν προς δόξα θεού.

Επίσης στο αναλόγιο έψαλε ο Λαμπαδάριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Άνω Καλαμακίου Αλίμου Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης κ. Γεώργιος Σταματίου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.tilegrafima.gr