Ανάμνηση ευρέσεως Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αγάθωνος (φωτο)

Loading...


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το διήμερο  5 – 6 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Αγάθωνος η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας, από τον Όσιο Αγάθωνα τον 14ο αιώνα.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στο νόημα του Φωτός στην ζωή της Εκκλησίας.

Η Αγία Τριάδα είναι φως και εκπέμπει το φως της στους Αγίους. Έτσι και εμείς με την προσευχή μας μπορούμε να γίνουμε φωτοφόροι, όπως φωτοφόρος υπήρξε και ο όσιος Αγάθων, ο οποίος αξιώθηκε από την Παναγία να βρει την θαυματουργό Εικόνα της.  

Στους εορτασμούς παρέστησαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης και κα. Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, οι τ. Βουλευτές κ. Δημήτριος Αλαμπάνος και Θεόδωρος Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Στάικος, ο Διοικητής της ΜΕΡΥΠ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Βλάχος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός ε.α. Δημήτριος Γράψας, ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Παναγιώτης Φούρλας, και εκατοντάδες προσκυνητές απ’ όλη την Ελλάδα.

alt
alt
alt
alt