Αγιασμός για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από την Μάνης Χρυσοστόμου

Loading...


Ο μετέβη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιπυραγού κ. Κων. Γραφάκου και τέλεσε αγιασμό επ’ ευκαιρία της ενάρξεως της αντιπυρικής περιόδου 2019 και αφού μίλησε κατάλληλα στους πυροσβέστες, τους ευλόγησε και τους ευχήθηκε δύναμη και βοήθεια του Θεού στο δύσκολο έργο τους.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : «Μετά την ομιλία του Σεβ., ο πρωτοσύγκελλος π. Συμεών Λαμπρινάκος ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ για την αντιπυρική περίοδο η οποία και θ’ αναγνωσθεί σ’ όλους τους ιερούς ναούς την προσεχή Κυριακή. Τέλος, διενεμήθη σ’ όλους τους πυροσβέστες ένα βιβλίο του Σεβασμιωτάτου.

Ακολουθεί η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας:

Από την 1η Μαίου εισήλθαμε στην αντιπυρική περίοδο θέρους 2019, όπως έχει καθιερωθεί στη χώρα μας, και οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε πολύ περισσότερο ένεκεν των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που παρουσιάζονται ώστε να μη προκληθεί πυρκαγιά.

Η Εκκλησία μας είναι λίαν ευαισθητοποιημένη στο θέμα της προστασίας και ανάπτυξης του φυσικού περιβάλλοντος γιατί ο ίδιος ο Θεός, ο Δημιουργός του κόσμου έδωκε την εντολή στον άνθρωπο <<εργάζεσθαι και φυλάττειν τον Παράδεισον>>, δηλαδή τον κτιστόν όμορφο κόσμο, την πανίδα και την χλωρίδα, το όλο φυσικό περιβάλλον. Μη λησμονούμε άλλωστε ότι ο Χριστός έζησε μέσα στη φύση, την αγάπησε και την ευλόγησε. Έπειτα οι θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας και κατ’ εξοχήν ο Μέγας Βασίλειος με το σπουδαίο έργο του <<Εις την Εξαήμερον>> ασχολήθηκαν με την γύρω μας κτίση, την φύση. Έτσι οφείλουμε να αγαπάμε ειδικότερα τον δασικό μας πλούτο, να τον προστατεύουμε, και αν χρειαστεί να είμαστε πρόθυμοι αρωγοί στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία αξίως επιτελεί το καθήκον της.

Εύχομαι την άνωθεν

παρά του Υψίστου Χάριν, Υγείαν

και Ευλογίαν.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΜΑΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Γ’»

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολη εδώtilegrafima.gr