55 χρόνια Ιερωσύνης για τον Μητροπολίτη Λέρου Παΐσιο

Με τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου κ.κ. Παΐσιος, συμπλήρωσε 55 έτη ιερωσύνης! Την 10η Φεβρουαρίου 1967, χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του αειμνήστου γέροντός του Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Σπυρίδωνος.

Επί 55 έτη εορτάζει την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους και τελεί επί 16 συναπτά έτη την ιερά πανήγυρη στον ενοριακό ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους Χώρας Καλύμνου, ενώπιον του Τιμίου Αγίου Λειψάνου του και προ της θαυματουργού Εικόνος του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο ιερό Ναό της Καλύμνου, όπου ο Άγιος Χαράλαμπος εκπέμπει το αΐδιον Φώς, το οποίον έλαβε από τον Φωτοδότην Ιησού Χριστόν, χάριν της πίστεώς του και της αγάπης του σ’ Εκείνον, ο οποίος ήλθε εις τον κόσμον δια να σώσει τον κόσμον και να τον οδηγήσει εις τους Ουρανούς και να ενώσει Άνθρωπον και Θεόν.

Με λαμπρότητα τελέστηκε το εσπέρας της Τετάρτης 9/2/2022, ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, στον εορτάζοντα ομώνυμο ιερό ναό της Χώρας Καλύμνου, τηρουμένων πάντοτε των προβλεπομένων μέτρων για την προστασία εξαπλώσεως του ιοβόλου ιού, του κορωνοϊού.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου κ.κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου του εορτάζοντος ιερού ναού π. Μιχαήλ Μπουλαφέντη και των ιερέων πρωτ. Αμφιλοχίου Σακαλέρου, Αρχιερατικού Επιτρόπου, π. Ισιδώρου Γλυνάτση και του ιεροδιακόνου Σταύρου Μάρθα.

Την πρωΐαν της επομένης, Πέμπτη 10/2/2022, στον ίδιο ναό, τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετά του Μητροπολίτου συλλειτούργησε ο εφημέριος του εορτάζοντος ναού π. Μιχαήλ Μπουλαφέντης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος, ο π. Απόστολος Χατζηνικολάου, ο π.Αντώνιος Μακρυλλός, ο π. Μιχαήλ Μακαρούνας και ο ιεροδιάκονος Σταύρος Μάρθας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εγένετο περιφορά του Αγίου Λειψάνου και της θαυματουργού Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ναού, άνευ ακολουθίας πιστών, και ανεπέμφη δέησις υπό του Μητροπολίτου μας, ευχόμενος εις τους όπου γης ευρισκομένους Καλυμνίους και τους εν θαλάσση πλέοντας, ο Άγιος Ιερομάρτυς Χαράλαμπος ενισχύει και χαρίζει υγείαν ακλόνητον εις πάντας.

Στο Ιερό αναλόγιο έψαλλαν κατανυκτικά οι ιεροψάλτες, στο δεξιό αναλόγιο οι κ.κ. Π.Τρικοίλης και Εμμ.Γιαμαίος και στο αριστερό αναλόγιο οι κ.κ. Δ.Ζαχαρόπουλος, Χαρ. Ζαχαρίου και ο άρχων της Μ.τ.Χ.Ε. Κ.Μηνέτος.

Τέλος ο Εφημέριος και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του εορτάζοντος Ναού προσέφεραν καφέ και παραδοσιακά κεράσματα.

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως
Φωτογραφία: κ. Μανώλης Μέρης