39 Έτη Αρχιεροσύνης του Μητροπολίτη Περιστερίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Μάρκου Παπαγεωργίου

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Περιστερίου, ιερούργησε σήμερα Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, εορτάζοντας έτσι τα 39 έτη από την εις Επίσκοπον Χειροτονίας του, όταν το 1976 εξελέγη Τιτουλάριος Μητροπολίτης Γαρδικίου.

Στην ευχαριστιακή σύναξη συμμετείχε μεταξύ των ιερέων, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Περιστερίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Γεράσιμος Καραμολέγκος.

Ο π. Γεράσιμος, αναφέρθηκε, στο έργο που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια ο Σεβασμιώτατος. Από τη πολύτιμη συμβολή του, στη δημιουργία του παιδικού σταθμού, που υπήρξε ένα κόσμημα για την περιοχή, το γηροκομείο, καθώς και την ανέγερση, οσονούπω, ενός Κέντρου Κακοποιημένων Γυναικών. Επιπλέον, προσεφώνησε πανευλαβώς τον Πολιό και Περισπούδαστο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, μεταφέροντας τις ευλαβείς προσρήσεις και ευχές του ευαγούς ιερού κλήρου και του φιλοθέου λαού της Μητροπόλεως Περιστερίου για πολλά, ευφρόσυνα και ευλογημένα έτη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην Αίθουσα τελετών του Ναού ακολούθησε λιτή εκδήλωση όπου προσεφέρθη κέρασμα, για τη συμπλήρωση 39 ετών Αρχιερατείας του Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου.

 

Ο Ι.Ν. Αγίου Περιστερίου πανηγυρίζει τη μνήμη του Αγίου Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

18:00 μ.μ Μέγα Απόδειπνο – Περιφορά εικόνας κ’ Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ρηγίνου

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

07:30 π.μ. Όρθρος Μεγάλες Ώρες – αρτοκλασία – Αρχιερατική Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία

18:00 μ.μ. Μέγα Απόδειπνο – Παρακλητικός Κανών Ετικέτες