19 Χρόνια απο την Ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος δεχόμενος τις εγκάρδιες ευχές Κληρικών και Λαικών, για την συμπλήρωση ήδη 19 ετών από της ενθρονίσεώς του στις 10 Σεπτεμβρίου 1995, ως Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, ευχαρίστησε τους πάντες για τις εκδηλώσεις σεβασμού και τιμής στο πρόσωπό Του και συγκεκινημένος ανέφερε τα εξής:

«Εκ βαθέων δοξολογώ και ευγνωμονώ τον Άγιον Τριαδικόν Θεόν, ο Οποίος με αξίωσε να εισέρχομαι στο εικοστό έτος της ποιμαντικής Διακονίας μου, ως Επισκόπου του ευσεβούς και ευγενούς ακριτικού Κλήρου και Λαού της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.

Η χάρη και το έλεος του Κυρίου μας κατέστησε την ταπεινότητά μου εν μέσω αξίων συνεργατών και ποιμνίου θεοφιλούς. Αγωνισθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις εν αγάπη ανυποκρίτω και επ’ ωφελεία Κλήρου και Λαού, ώστε με την συμπλήρωση σήμερον των 19 ετών απ’ όταν εθέσαμεν «την χείρα επ’ άροτρον» (βλ. Λουκ θ, 62) να διακρίνουμε και να αισθανόμεθα την χαρά μιάς αναγεννητικής πνευματικής και ποιμαντικής πορείας, η οποία χάριτι Θεού ανεμόρφωσε τα ακριτικά μας Νησιά, και ανέδειξε σε αυτά την πολύτιμη για την ζωή και την παράδοσή μας εκκλησιαστική και λατρευτική ζωή.

Η επίμοχθος, αλλά δημιουργική αυτή περίοδος επισφραγίσθηκε με τη χάρη του Θεού. Δια τούτο και η επέτειος αυτή αποτελεί, όχι μόνο αφορμή δοξολογίας και ευχαριστίας προς Εκείνον, αλλά και πρόσκληση εντονωτέρου αγώνος, για να συνεχίσουμε έως ότου η Αγαθότης του Κυρίου επιτρέψει και πάντοτε με τη χάρη Του, την ποιμαντική μας προσφορά και τη διακονία επ’ ωφελεία των ευσεβών Ακριτών μας και προς δόξαν Αυτού.

Ευχαριστώντας άπαντας, Κληρικούς και Λαικούς για τις ευχές και την αγάπη τους παραθέτω τον εαυτόν μου στην κρίση και το έλεος του Θεού, ως και στην διάκριση παντός αγαθού ανθρώπου. «Ο,τι ελλιπές διέπραξα ή κακόν είναι ιδικόν μου, ο,τι δε καλόν ανήκει εις τον Θεόν», όπως σημειώνει ο ιερός Αυγουστίνος.

Εκζητών τις προσευχές όλων, εκ μέσης καρδίας ευχαριστώ άπαντας και διαβεβαιώ για την στοργή και την αγάπη μου, δεόμενος ταπεινώς του Κυρίου, όπως σκέπη, φρουρεί, αγιάζη και προστατεύη τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό των ακριτικών μας Νησιών διατηρών άπαντας εν ενότητι, ευλογών δε πάντοτε και προάγων το έργον της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεώς.

Ο Θεός να είναι πάντοτε μαζί σας»Ετικέτες