14 χρόνια από την κοίμηση της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, Θεοσέμνης Μοναχής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινήσεως και έντονων αναμνήσεων τελέστηκε το Σάββατο 31 Μαΐου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, Αρχιερατικό Συλλείτουργο και το μνημόσυνο της Καθηγουμένης Θεοσέμνης Μοναχής, δεκατέσσερα χρόνια από την κοίμηση της.

Επί της ηγουμενίας της μακαριστής Γεροντίσσης το 1976 η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής μετατράπηκε σε γυναικεία και αναστηλώθηκε εκ θεμελίων.
Λόγια από το σύμβολο της Πίστεως μας ανέλυσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, στο κήρυγμα του, αφορμώμενος κυρίως από την αναστάσιμη πρόταση, «προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος»! Προσδοκούμε την Ανάσταση, προσδωκούμε να βιώσουμε αυτή την ελπίδα και το Θαύμα Δυνάμεως του Θεού τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και ανέλυσε την ενάρετη και καθαρά πολιτεία της πρώτης Ηγουμένης της Ιεράς Μονής προσκαλώντας όλο τον κόσμο να μιμηθεί την αγία βιοτή της.
Η Ιερά Μονή γέμισε από πλήθος κόσμου που ήλθε να προκειμένου να κοινωνήσει των αχράντων μυστηρίων και να συμπροσευχηθεί για την μακαρία ανάπαυση της ψυχής της εκδημησάσης προς Κύριον αγίας και εναρέτου Καθηγουμένης, της Μοναχής που την αγαπούσαν όλοι οι άνθρωποι.  Ετικέτες