Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με εκκλησιαστική Χριστουγεννιάτικη λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια εορτάστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού με την τέλεση νυχτερινής Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητρ. Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκη, του οικείου εφημερίου Πρωτ. Στυλιανού Θεοδωρογλάκη και του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Πλήθος πιστών προσήλθε με ευλάβεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να εορτάσει την κατά Σάρκα Γέννηση του Θεανθρώπου μας και να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων.

Με κατάνυξη ανεγνώσθη από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη το εόρτιο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα της Α.Π.Θ. του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αισιοδοξίας που προσφέρει η κατά Σάρκα Γέννηση του Χριστού, κλέινοντας με την επιλογική ευχή, ας προσφέρουμε στον Χριστόν που γεννήθηκε σήμερα στην Βηθλεέμ τα Τίμια δώρα της αγάπης, της θυσίας και της φιλανθρωπίας μιμούμενοι την δική Του ευσπλαχνία και ας προσκυνήσουμε Αυτόν μετά των Αγγέλων, των μάγων και των απλοϊκών ποιμένων, κράζοντες το »δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία» (Λουκ. β,14), συν πάσι τοις Αγίοις.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.κ. Δαμασκηνός, ευχήθηκε προς όλο τον κόσμο χρόνια πολλά τονίζοντας ότι ο «ήλιος της Δικαιοσύνης», ο Χριστός, ειναι η εγγύηση της σωτηρίας, ο Ιδιος αναπαύει, ελεεί και ειρηνεύει.

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες