Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στην Κέρκυρα(ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου 2015 τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτ. π. Γεώργιος Βλάχος μιλώντας για τη σημασία της Ενσάρκωσης του Λόγου. Συγκεκριμένα ο π. Γεώργιος υπογράμμισε ότι, η αλήθεια, την οποία διακηρύσσει επίμονα η χριστιανική πίστη, είναι ότι «ο Θεός αγάπη εστί». Aυτή την εκπληκτική πραγματικότητα τονίζει με πασίχαρο τρόπο η Εορτή των Χριστουγέννων.

Στο τέλος του Εσπερινού ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα στους πιστούς, με τη συμμετοχή όμως στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ώστε να γεννηθεί και στις δικές μας καρδιές ο Ιησούς Χριστός.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος άκουσε τα Κάλαντα στο Επισκοπείο από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, τη Φιλαρμονική Εταιρεία Καποδίστριας, τη Χορωδία Κέρκυρας, καθώς και από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος. Στο τέλος ο κ. Νεκτάριος πρόσφερε ευλογίες.