Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Διδυμοτείχου Δαμασκηνό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου ιερούργησε επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο π. Παύλο Ζιρίδη.

Προσφωνώντας τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων τόνισε «ο Πρεσβύτης Συμεών εις τας δυσμάς του βίου του και προτού εγκαταλείψει τον μάταιο αυτό κόσμο, αξιώνεται να ίδη εκπληρούμενο το βαθύ πόθο της ζωής του.

Και τούτο διότι πρωτίστως «ήν προσδεχόμενος παράκλησιν τοι Ισραήλ» καί ύστερα διότι «ήν δίκαιος και ευλαβής», όπως τον περιγράφει ο Ευαγγελιστής Λουκάς… Επίστευε εις τον Θεό. Αυτός ο προσανατολισμός ήταν ο άξονας, περί τον οποίο εστρέφοντο τα ιδανικά του και η βάση στην οποία στηρίχθηκε η όλη ευτυχία του. Και είναι πάντοτε ασφαλές θεμέλιο ευτυχίας οι ορθές πεποιθήσεις. Η πίστη στο Θεό και η παρ’ Αυτού αποκεκαλυμμένη αλήθεια είναι ασφαλής εγγύηση του ορθού και υγιούς φρονήματος μας.

Αλλά ο Συμεών δεν είχε μόνο ιδανικά αλλά η πίστη του γινόταν καθημερινά πράξη. Είχε την πράξη «εις θεωρίας επίβασιν». Ζούσε σύμφωνα με την πίστη και τα ιδανικά και ήταν «δίκαιος» προς τους ανθρώπους και «ευλαβής» προς το Θεό». Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος «Εύχομαι στη διακονία σου μέχρι τα βαθειά σου γηρατειά, αδελφέ, όπως ο Συμεών να είσαι «προσδεχόμενος παράκλησιν του Ισραήλ» να έχεις δηλαδή ακλόνητη πίστη και να είσαι δίκαιος με τους ανθρώπους και ευλαβής με το Θεό».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε την κα Αποστολία Παπαδούδη, μητέρα 8 παιδιών και ενεργό στέλεχος των δραστηριοτήτων της τοπικής μας Εκκλησίας, την οποία περιεκόσμισε με ασημένιο Σταυρό, εξαίρωντας την προσφορά της Μητέρας, μιας και η γιορτή αυτή από την τοπική μας Εκκλησία, από πολλών ετών, έχει καθιερωθεί ως ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ.

DSC00009.jpg
DSC00010.jpg
DSC00019.jpg
DSC00020.jpg
DSC00022.jpg
DSC00024.jpg
DSC00032.jpg
DSC00036.jpg


Ετικέτες